Connect with us:

Énekesmadár

Wirehaired vizsla dogs

Aneska Enekesmadar

Aneska, ze is een dochter van Zoldmali Valeria Szitakoto (moeder) en Jager Zoldmali (vader) door ons zelf gefokt Enekesmadar kennel.

  • Een geweldige lieve hond met een groot knuffel gehalte, in huis is ze lief, rustig en zachtaardig en is graag bij ons op de bank. Een echte allermans vriend en lief naar kinderen. Maar wel een teefje met heel veel pit. Onze kleinzoon kan heel goed met haar vinden. Buiten is ze lief naar alle honden maar loopt soms ook graag alleen langs de bosjes en veldstrookjes. Haar neus staat altijd in de wind en speurt graag naar een fazantje. Ze is heel gehoorzaam en gemakkelijk trainbaar. Haar jachtpassie is niks mis mee, veldwerk doet ze heel graag. Ook hebben we met haar veel getraint op apporteer werk. Ze heeft in Hongarije haar VAV gehaald en de Jacht basis test veel belovend door lopen bij de Nderlandse Viszla vereniging. Ze heeft in Hongarije geleerd hoe je met gemak achter een eend aan kan stuberen. Helaas vind ze de laatste tijd de SJP proeven saai , ze wil liever voor de voet jagen en de rietkragen uitpluizen. . Ook is ze op diverse jachten mee geweest en jaagt ze graag voor de voet. Al met al een hele gewichtige sociale werkende hond.

  • Show:
  • Vizsla clubdag KCM 2021 Uitmuntend, Jacht basis test Uitmuntendw
  • Jacht:

Veel passie voor veldwerk en apoorteer

Jachtbasis test Nederlandse Vizsla vereniging glansrijk doorlopen

Hongaarse proefen VA, VAV

Diverse keren geregeld meegeweest op jacht


Zoldmali Valeria Szitakoto (Szita)

Szita , ze is een dochter van Zoldmali Fecske (moeder) en Furdohazi Fifi (vader)gefokt door Zsofia Miczek, Zoldmali kennel.

  • Een geweldige lieve hond met een groot knuffel gehalte, in huis is ze lief, rustig en zachtaardig en is graag bij ons op de bank. Een echte allermans vriend en lief naar kinderen. Onze kleinzoon kan heel goed met haar vinden. Buiten is ze lief naar alle honden maar loopt soms ook graag alleen langs de bosjes en veldstrookjes. Haar neus staat altijd in de wind en speurt graag naar een fazantje. Ze is heel gehoorzaam en gemakkelijk trainbaar. Haar jachtpassie is niks mis mee, veldwerk doet ze heel graag en had bij 10 maanden al een veldwerkcertificaat binnen. Ook hebben we met haar veel getraint op apporteer werk. Ze heeft in Hongarije haar VAV en VMV diploma's gehaald. Ze heeft daar ook geleerd hoe je met gemak achter een eens aan kan stuberen. Helaas vind ze de laatste tijd de SJP proeven saai , ze wil liever voor de voet jagen en de rietkragen uitpluizen. Ze heeft een aantal KNJV C diploma's binnen maar net niet de B terwijl de VMV proef zwaarder is dan de SJP B. Ook is ze op diverse jachten mee geweest en jaagt ze graag voor de voet. Al met al een hele gewichtige sociale lieve werkende hond.

  • Show:
  • Vizsla clubdag was ze veel belovend.Kampienschap clubmatch 2017 was ze UitmuntendGerman winnershow 2017 8 november 2e plaats met zeer goedGerman winnershow 2017 9 november zeer goedDogschow Bleiswijk 2018 1e plaats met uitmuntend en CACIB en reserve CAC
  • Jacht:

Veldwerk jeugd 11 april 2018 Nederlandse Vereniging Langhaar 1e plaats zeer goed
Veldwerk jeugd 20 september 2017 Weimarse staande club, goed

Hongaarse proefen VAV en de VMV

diverse SJP C

Diverse keren geregeld meegeweest op jacht

Ondertussen ook druk bezig met Zweetwerk opleiding.

Zoldmali Vicor

24-3-2021 Vicor is bijna 3 jaar. Een hele boef. Bij 9,5 maand heeft hij zijn VMV in Hongarije behaald met een gedeelte 1 ste plaats en met 13 maanden had hij al zijn OTV behaald ook in Hongarije met een verdiende eerste plaats. Ondertussen heeft hij de OTV opnieuw behaald in 2020. Op zo jonge leeftijd is dat heel knap, maar ook veldwerk is zijn lust en passie. Nu op het ogenblik is het een jonge reu die weet wat hij wil en speelt ons graag uit. Een geweldige deugniet. Zijn heupen zijn al getest en is HD A VRIJ. I.V.M de corona tijd en geen hondenshows is hij door 3 verschillende keurmeesters beoordeeld op de Fokgeschikheids keuring dor de Nederllandse Vizsla Vereniging, en zeer geschikt bevonden. Ook gaat hij graag mee op jacht, van eend stuberen, veldwerk of peuter jacht.. Ondertussen hebben aantal fokkers al aangemeld dat ze hem graag als dek reu willen gebruiken, maar alles op zijn tijd. Ondertussen heeft hij de eenden en patrijzen jacht ondergaan en zijn passie voor eend stuberen is groot. We laten hem maar eerst genieten van alles.